Administratiekantoor Mardus
 

Omzetbelasting (btw)

Als ondernemer/ZZP'er bent u verplicht om BTW-aangifte te doen als u in Nederland goederen of diensten verkoopt of levert. Het bedrag dat aan BTW verschuldigd is, wordt berekend door de ontvangen BTW van de verkoop af te trekken van de betaalde BTW van de inkoop. Het verschil tussen deze bedragen moet dan worden aangegeven en afgedragen aan de Belastingdienst.

Dit kan voor veel ondernemers en ZZP'ers een tijdrovende klus zijn zeker omdat een goede administratie bijhouden de basis is voor de btw aangifte. Daarnaast gelden er verschillende tarieven (21%, 9%, 0%) en vrijstellingen. Wanneer u nu aangifte moet doen per maand, kwartaal of jaar wij kunnen de gehele administratie voor u overnemen zodat u zich kunt richten op waar u goed in bent.

Ook wanneer u te maken krijgt met bijzondere regelingen zoals; de verleggingsregeling, margeregeling of handelt met het buitenland en er een ICP (intracommunautaire prestaties) opgaaf gedaan moet worden, kunnen wij u helpen.

Het doen van BTW-aangifte kan complex zijn, vooral voor startende ondernemers. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.